Home Nieuws "Veegt je principes als de beste weg." Bestel je Belgische vod.
21
jul
2022

"Veegt je principes als de beste weg." Bestel je Belgische vod.

Deeil2

“Wij zijn de zevende partij in het parlement. Je moet de democratie respecteren. Als eerste minister zonder slagkracht ben je de dweil van je regering”, aldus Belgisch premier Alexander De Croo. Weliswaar voor hij dat postje in de schoot geworpen kreeg. Het is echter een waarheid als een koe. Deze Vivaldi regering toont meer dan ooit aan dat België op is. België is de optelsom van twee totaal verschillende democratieën. De Vlaamse democratie wordt vandaag de dag genegeerd. De grootste partij van het land mag niet meebesturen. Helaas blijkt dat zelfs niet uitzonderlijk. Als Vivaldi de rit uitdoet werden we 12 van de voorbije 16 jaar bestuurd zonder Vlaamse meerderheid. Dat terwijl Vlaanderen niet alleen de grootste regio is, maar ook de regio die dit land financieel draagt.

De regering De Croo legde na 650 dagen zonder volwaardige regering de eed af. Toch blijkt het regeerakkoord te zwak om in eender welk belangrijk dossier knopen door te hakken. Zowel op vlak van pensioenen, arbeidsmarkt, energie als staatshervorming lukt het niet meer om akkoorden te sluiten. Wanneer het dan toch lukt om een akkoord te sluiten gaat dit keer op keer in tegen de Vlaamse grondstroom. Het begrotingstekort stijgt tot 33 miljard, een ongekend dieptepunt. Deze regering dweilt letterlijk met de uitgavenkraan volledig open.

Met Jong N-VA kunnen we dit niet langer aanzien. De tricolore is haar glans definitief kwijt. Enkel tijdens voetbalmatchen wordt ze nog door Jupiler opgevist. Je kan de driekleur maar beter gebruiken waar ze wel nog goed voor is. Daarom geven we Belgische vodden weg. Hieronder kan u zich hiervoor aanmelden: